Koupelna a kuchyň jako základ příjemného bydlení

Pokud se stěhujete do nového bytu nebo domu, tak hlavní místnosti které je třeba zařídit a vybavit jsou kuchyně a koupelna. Jaké možnosti máte při zařizování nebo rekonstrukci?

Moderní koupelna

Moderní koupelna se od klasických velmi liší. Nejedná se mezitím jen o obklady, ale o kompletní materiál v koupelně, rozmístění sanitárního vybavení, nábytku a úsporných spotřebičů. Nejlepší situaci mají majitelé novostaveb, nebo lidé odhodlaní pro rekonstrukci. Zde je pak prostor na moderní a kvalitní zařízení koupelny. Začátek začíná správným plánováním. Nejprve si koupelnu důkladně proměřte. S rozměry pak můžete zajít do koupelnového studia, kde vám pomohou s výběrem obkladů, sanitárního vybavení a nábytku. Vše pak můžete vidět na vizualizaci.

Kuchyně přesně na míru

Abyste svůj domov měli obyvatelný, a mohli se co nejdříve nastěhovat, je třeba mít hotovou kuchyň. Voda na mytí drobného nádobí vám teče již v koupelně, ale pořádně si neuvaříte. Kuchyně si můžete vybrat ze dvou typů. Buď vám bude do malého bytu stačit provizorní a menší kuchyň, nebo budete chtít pořádnou kuchyň s úspornými a vestavěnými spotřebiči a funkční. V prvním případě si můžete vybrat z již předpřipravených kuchyní. V druhém případě je třeba navrhnout kuchyň na míru. U kuchyně na míru je třeba mít změřené všechny rozměry a vzdálenosti od rozvodů vody a elektřiny.

S plánkem kuchyně se pak vydáte do kuchyňského studia, kde vám sestaví kuchyň na míru. Cena se může pohybovat od 60 tisíc až do několika set tisíc. Zde záleží, jaké materiály a vybavení si zvolíte. Pokud se vám bude zdát cena příliš vysoká, dá se snadno kuchyň upravit a cena snížit.

Použité materiály

Jak do koupelen tak do kuchyně se vyplatí používat kvalitní materiály. Jedná se o materiály jak obkladů tak i dalšího vybavení a nábytku. V obou místnostech dochází k velkému zatěžování materiálu. V koupelně se na nábytku projevuje velká vlhkost a střídání teplot, v kuchyni okolo sporáku teplo a výpary z vaření, u dřezu pro změnu zase voda. Nekvalitní materiály mohou způsobit odlupování barvy, ztrátu funkčnosti a budete mít zbytečně další výdaje s opravami.